Povodom Dana općine Velika održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz izlaganje načelnika općine Vlade Bobana o radu proteklih godinu dana upućeni pozdravni govori te dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Među dobitnicima je i Javna ustanova Park prirode Papuk koja s Općinom Velika ostvaruje višegodišnju uspješnu suradnju na području promoviranja Velike kao nezaobilazne turističke destinacije.

Na području općine Velika sredinom 2017. godine otvoren je kamp Duboka. Prostire se na površini od 2,3 hektara, a sa solarnim kolektorima, biološkim pročistačem, otokom za sortiranje otpada, prvi je ekokamp u kontinentalnoj Hrvatskoj. Posebnosti Kamp odmorišta Duboka prepoznalo je i Kamping udruženje Hrvatske te je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma.
Godinu za godinom Kamp Duboka bilježi udvostručeni broj posjetitelja u odnosu na prethodnu godinu.

Osim interesa za razvoj turizma općine Velika, Park prirode Papuk potiče lokalno stanovništvo na proizvodnju proizvoda i usluga. Ove godine, Park prirode Papuk predstavio je svoj novi vizualni identitet „100 % Papuk“ i slogan „S gore koja pamti more“ upravo u namjeri još većeg poticanja lokalnih proizvođača da počnu koristiti logo koji će im zasigurno pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda, a kupcima biti garancija za autentično domaći proizvod s papučkog područja.

Park prirode Papuk ove godine sudjelovao je u organizaciji manifestacije „Najduži stol u Hrvata“ gdje je kroz radionicu s djecom iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Velika promoviran projekt „Geopriče UNESCO geoparka“. Iz spomenutog projekta izgrađen je i Adrenalinski park Duboka u istoimenom kampu koji je postao omiljena atrakcija svim uzrastima.
Krajem godine očekuje se i otvorenje Kuće Panonskog mora u Velikoj koja će imati svrhu edukacije posjetitelja uz korištenje multimedijalne tehnologije za prezentaciju mora od prije 16 milijuna godina te uređenu i opremljenu vanjsku učionicu i igraonicu.

U cilju poticanja kulturno – zabavnog života općine Velika, Javna ustanova Park prirode Papuk ove godine bila je jedan od organizatora Old forest festivala u Kampu Duboka.

Ispred Javne ustanove Parka prirode Papuk priznanje je primio ravnatelj Alen Jurenac.