Park prirode Papuk sudjeluje na 30. Međunarodnom sajmu za aktivno provođenje slobodnog vremena pod nazivom Natour Alpe-Adria koji se od 30. siječnja do 2. veljače održava u Ljubljani.

Sajam Natour Alpe-Adria ove se godine organizira pod sloganom „Jump to the Nature“ koji je posebno namijenjen sportašima, alpinistima, planinarima, biciklistima, te ostalim ljubiteljima aktivnog turizma. Kao i svake, tako će se i ove godine dodijeliti nagrada Jakob za izvrsnost i kvalitetu u turizmu koju dodjeljuje The Exhibition and Convention Center.

LJ

Park prirode Papuk sudjeluje na Sajmu na kojemu predstavlja projekt Geo priče UNESCO geoparka. Sudjelovanje na sajmu financirano je sredstvima Europske unije u sklopu navedenog projekta, čiji je dio promotivnih aktivnost usmjeren na privlačenje posjetitelja izvan Hrvatske. Radi veće vidljivosti novih turističkih proizvoda koji će biti dostupni u Parku prirode Papuk, Ustanova će sudjelovati na 5 međunarodnih turističkih sajmova s ciljem predstavljanja projekta.

Projekt Geo priče UNESCO geoparka jedan je od najznačajnijih projekata Parka. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Papuk, a projektni partner je Županijska uprave za ceste Virovitičko – podravske županije. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’, prijavljen na poziv „Promicanje održivog korištenja prirode baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

sajam Ljubljana

Ukupna vrijednost projekta s neprihvatljivim troškovima je 90.090.587,54 kn, dok iznos ukupnih prihvatljivih troškova iznosi 77.238.120,20 kn, a od toga 85%, odnosno 65.652.402,17 kn bit će financirano bespovratnim sredstvima EU.

Projekt Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja planira se izgradnja i opremanje Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka, rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac – Jankovac – Granica županije te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca.