Nakon Ljubljane, Budimpešte i Berlina, Park prirode Papuk sudjelovao je na još jednom međunarodnom sajmu.

Ovoga puta riječ je o turističkom sajmu Tour Natur u Düsseldorfu koji se održavao od 6. do 8. rujna 2019. godine. Ljubitelji planinarenja, kampiranja i ostalih outdoor aktivnosti bili su oduševljeni ovogodišnjim Tour Naturom. U tri dana sajma, od petka do nedjelje, više od 45 000 posjetitelja posjetilo je sajam kako bi prikupili informacije od 300 izlagača iz cijelog svijeta.

Manifestacija je kroz godine postala jedno od najvažnijih događanja i za profesionalce i za široku publiku. Park prirode Papuk svojim je nastupom predstavio svoje postojeće proizvode i sadržaje, ali i novu infrastrukturu i turističke sadržaje kojima će raspolagati po završetku projekta Geo priče UNESCO geoparka. Djelatnici, članovi projektnog tima izmijenili iskustava sa sudionicima sajma i predstavili projekt. Upravo prostor Parka prirode Papuk najviše je posjećen od planinara, biciklista, rekreativaca i ostalih ljubitelja aktivnog turizma i prirode.

Sudjelovanje na sajmu financirano je sredstvima Europske unije u sklopu projekta Geopriče UNESCO geoparka čiji je dio promotivnih aktivnost usmjeren na privlačenje posjetitelja izvan Hrvatske.

Projekt Geo priče UNESCO geoparka KK.06.1.2.01. jedan je od najznačajnijih projekata Javne ustanove Park prirode

Papuk. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Papuk, a projektni partner je Županijska uprave za ceste Virovitičko – podravske županije. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’, prijavljen na poziv „Promicanje održivog korištenja prirode baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta s neprihvatljivim troškovima je 90.090.587,54 kn, dok iznos ukupnih prihvatljivih troškova iznosi 77.238.120,20 kn, a od toga 85%, odnosno 65.652.402,17 kn bit će financirano bespovratnim sredstvima EU. Razdoblje provedbe projekta je od početka obavljanja aktivnosti, odnosno od 9. ožujka 2016. godine do završetka obavljanja predmetnih aktivnosti, odnosno do 31. ožujka 2020. godine.