Uspješan sastanak partnera Interreg “Danube GeoTour” projekta u Austriji

Drugi sastanak partnera u projektu INTERREG Danube GeoTour održan je u Austriji od 20. do 23. rujna ove godine. UNESCO svjetski Geopark Karavanke i Styrian Eisenwurzen ugostili su u svojim parkovima 11 partnera iz 8 zemalja. Cilj i izazov s kojim se partneri susreću tijekom projekta je valorizacija geološke baštine za razvoj održivog i inovativnog turizma dunavskih geoparkova. Projekt je sufinanciran iz EU fondova (ERDF, IPA).

Glavni rezultat projekta bit će udruživanje u Dunavsku georutu (Danube GeoTour) koja će omogućiti jačanje veza između geoparkova te djelovati kao inovativan turistički proizvod s ciljem povećanja vidljivosti i turističke posjećenosti u geoparkovima. Razmjena iskustava, testiranje geoturističkih pilot proizvoda te primjena novih načina interpretacije povećat će angažman lokalnog stanovništva, upravljačkih kapaciteta geoparkova te smanjiti jaz između dunavskih geoparkova i ostalih razvijenijih europskih geoparkova.

Tijekom prvog dana partneri su imali mogućnost naučiti nešto više o geointerpretaciji tijekom radionice koja je održana u Geoparku Karavanke u općini Zell/Sele. Kao primjer dobre prakse posjećen je i Geopark informacijski centar u Bad Eisenkappelu/Železnoj kapli. Tijekom tri dana u srcu Austrije u UNESCO Geoparku Styrian Eisenwurzen u hotelu Bergkristall u mjestu Wildalpen partneri su mogli pronaći sve potrebno za radne sastanke i radionice. U sklopu kapitalizacije predstavljeni su i drugi INTERREG DANUBE projekti, Danube parks CONNECTED i ECOKARST projekt. Večera dobrodošlice priređena je u muzeju Izvorske Vode u Wildalpenu, a studijsko putovanje održano je u Geo selu Gams gdje je posjećena i Krausova špilja.
Više informacija o projektu i domaćinima sastatanka možete pronaći na linku:
www.interreg-danube.eu/danube-geotour
www.eisenwurzen.com
www.geopark-karawanken.at

Foto album

Copyright of all photos: Nature and Geopark Styrian Eisenwurzen