Poznati svjetski blogeri i influenceri u dvodnevnom posjetu Parku prirode Papuk

Slavonija i Baranja po drugi će se puta ove godine naći na raznim društvenim mrežama i u blogovima influencera i blogera iz sedam zemalja, koji će te hrvatske regije obići od 3. do 8. rujna u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.

Nakon što su influenceri i blogeri u Slavoniji i Baranji bili u srpnju ove godine, sada ih ponovo dolazi desetak iz Australije, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske i Makedonije, kao dio HTZ-ove promotivne kampanje “#Visit Slavonia, #Share Slavonia”.

„Želja nam je svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma. U srcu turističke godine ciljano dovodimo svjetski poznate blogere, vlogere i influencere iz cijelog svijeta kako bi pokazali da i u ovom dijelu Hrvatske postoji itekako zanimljiv sadržaj za nezaboravni odmor pun doživljaja“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Bloggeri

Park prirode Papuk prepoznao je njihov posjet kao izvrsnu priliku za promociju  diljem cijelog svijeta. Njihov boravak u Slavoniji  krenuo je od Virovitičko-podravske županije, s posjetom našem Parku, točnije  Park šumi  Jankovac, gdje su imali priliku osobno svjedočiti  prirodnim ljepotama  ove gorske doline.  Blogerima je prezentiran Park, zatim su obišli poznatu Grofovu stazu te kušali delicije restorana Planinarskog doma Jankovac.

Obzirom da je Park prirode Papuk uvršten na listu geoparkova pod zaštitom UNESCO-a kao prvi i zasad jedini park u Hrvatskoj od iznimne geološke važnosti blogeri su odlučili posjetiti i lokalitet Rupnica, prvi geološki spomenik prirode u Hrvatskoj.

Rupnica

Sljedećeg su dana posjetili Požeško-slavonsku županiju i naše Kamp odmorište „Duboka“ u Velikoj koje je prošle godine uvršteno na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske. Inače, kamp je ove godine zabilježio stopostotan rast broja noćenja u odnosu na prošlogodišnju sezonu.

Kamp Duboka
 
#visitpapuk #visitslavonia #shareslavonia #CroatiaFullOfLife

Izvor: N1; jutarnji.hr