Na Jankovcu održana 10. brdska utrka “Biser Slavonije”

Proteklog vikenda je na Jankovcu, jednoj od najljepših dolina na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m, održana još jedna atraktivna, izuzetno zahtjevna, ovaj put 10. jubilarna brdska utrka „Biser Slavonije”.

Brdska utrka održana je u sklopu Hrvatskog planinskog kupa u organizaciji ‘Maraton kluba hrvatski sokol‘, pokroviteljstvom Općine Čačinci i Javne ustanove Park prirode Papuk, uz neizostavnu potporu osječkog Ferivija. Po tmurnom i kišnom, al’ za utrku funkcionalnom i trkačima odgovarajućem vremenu nastupilo je gotovo 80 natjecatelja. Start utrke bio je na velikoj livadi ispred Planinarskog doma Jankovac.

Prvo mjesto kod seniora osvojio je Ante Živković sa rezultatom 56:55 minuta, drugi je bio Ivan Maletić 57:12, a treći Đuro Komlenović. Kod žena prva je bila Maja Urban sa rezultatom 1.14:28, druga Zorica Dvanciger sa 1.18:25, a treća Helena Gleđa sa rezultatom od 1.19:18. Na 5 km prvo mjesto osvojio je Sebastian Herceg uz rezultat od 25:03, drugi je na cilj stigao Dino Švarcer sa 25:04, a treći je bio Borna Matić sa rezultatom od 25:04 minuta. Kod juniorki prva je sa rezultatom od 35:32 bila Lana Marinić, druga Tea Pajić 38:06, a treća Blanka Levačić sa rezultatom 46:14.

Za sve natjecatelje osigurane su nagrade, a nagrade je dijelio načelnik općine Mirko Mališ. Nakon okrjepe i kratkog odmora natjecatelje je čekala ‘borba s vitaminima’, a ugodan dojam i zadovoljstvo pojačalo je sunce koje se na kraju ipak pojavilo. Svim natjecateljima, organizatorima i sponzorima čestitke na sudjelovanju.