Druženje s lokalnim novinarima u Park šumi Jankovac

Novoimenovani ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac oganizirao je druženje s lokalnim medijima u prekrasnom prirodnom ambijentu Jankovca.

Ovom prilikom ravnatelj je upoznao sve prisutne novinare sa dosadašnjim projektima i ulaganjima u parku te je ujedno najavio i buduće projekte i planove.

–  Jedan od najzanimljivijih i najvećih u ovom dijelu Slavonije je projekt Geopriča UUNESCO Geoparka koji je vrijedan više od 90 milijuna kuna. Taj projekt nije značajan samo za Park prirode Papuk nego i za ove dvije županije, Virovitiško-podravsku i Požeško-slavonsku. Izgradit će se Centar za posjetitelje u Voćinu, čime poboljšavamo turističku infrastrukturu, zatim Kuću Panonskog mora u Velikoj i dječje igralište. Ovih dana u Velikoj čekamo i otvorenje kamp odmarališta u Dubokoj, te krećemo u izgradnju Adrenalinskog parka u Dubokoj iznad kampa. Za Jankovac kao najposjećeniji dio parka, predstoje i uređenje pristupne ceste i asfaltiranje dijela do granice Virovitičko-podravske županije. Već ove godine počinju radovi na rekonstrukciji te ceste, a u razgovorima smo s Požeško-slavonskom županijom koja je pokazala interes da se uredi i dio ceste na području te županije od Velike. Ulaganjem u sve te investicije očekujemo još veći broj posjetitelja što nam je u svemu tome i cilj – izjavio je Alen Jurenac.

Novinari su obišli Eko točku Jankovac i prošetali dijelom Grofove staze na Jankovcu. Po završetku obilaska degustirali su i gastronomsku ponudu restorana Planinarskog doma Jankovac.