Brdske utrke u Parku prirode Papuk

Protekla dva vikenda na Papuku su se održala dvije trkačke utrke koje su privukle brojne zaljubljenike u brdsko trčanje.
Na najvažnijoj treking utrci u ovom dijelu Hrvatske – “Papuk trek&trail” sudjelovalo je 650 natjecatelja. Već tradicionalno ova utrka je ujedno i zadnja utrka Hrvatske treking lige pa se na samoj utrci odlučivalo o ukupnim pobjednicima lige u različitim kategorijama. I ove godine utrka se odvijala u središnjem dijelu Parka prirode Papuk, a start i cilj utrke su bili u Velikoj.
Papuk trek
Utrka se odvijala u tri kategorije – Challenger (25 km), Active (18 km) i Light (8 km). U Challenger kategoriji najbrži je bio kao i prošle godine Daniel Krstulović Opara s vremenom 2:27:45, dok je kod žena najbrža bila Mateja Blažević s vremenom 3:11:45. U Active kategoriji najbrži je bio Dejan Radanac s vremenom 1:40:55, dok je kod žena od žena najbrža bila Ines Jozić s vremenom 1:53:55. Light kategorija je bila najkraća utrka te je u njoj najbrži bio Mislav Perić s vremenom 0:43:14, dok je kod žena najbrža bila Ines Čule s vremenom 0:56:34.
Utrka je održana u organizaciji SRK Baraber extreme teama, Parka prirode Papuk, Općine Velika i TZ Općine Velika.
Papuk trek

Prošle nedjelje je održana utrka V. Papučki cener – sjećanje na 11 poginulih hrvatskih branitelja na Papuk u organizaciji JU Park prirode Papuk, Planinarskog društva Mališćak i Općine Velika.
Start utrke je bio ispred Posjetiteljskog centra Parka prirode Papuk u 10:30 sati dok je cilj utrke kod lokaliteta Anđina baraka, na cesti Velika – Jankovac. Utrka se trčala makadamskom cestom Velika-Jankovac, start je bio na 270 metara dok je cilj bio na 730 metara nadmorske visine. Ukupna duljina utrke je bila 10 kilometara.
Najuspješniji natjecatelj ove godine bio je Vedran Gračani s vremenom 45:09, dok je kod natjecateljica najuspješnija bila sonja Sabo koja je stazu prešla za 58:07.
Na utrci je sudjelovalo 51 trkača.