U sklopu projeka „Dvije rijeke i jedna gora “ postavljeno je dječje igralište na Jankovcu. Kombinirano igralo, žičara, ljuljačke, klackalice, njihalice na opruzi i vrtuljak najnovija su atrakcija za naše najmađe posjetitelje, a ograda će omogućiti njihovu sigurnost kao i klupe s kojih će roditelji moći paziti svoje mališane, a pritom uživati u svježem zraku i prirodi Jankovca.

Za potrebe edukativnih programa Parka kroz projekt je nabavljen polarizacijski mikroskop te stručna literatura iz geologije i biologije.

Projekt „Dvije rijeke i jedna gora – novi eko turistički proizvodi Drave, Dunava i Papuka“ osmislili su i u partnerstvu provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalni park Dunav-Drava i Javna ustanova Parka prirode Papuk. Implementacija projekta započela je 1. Travnja 2013. godine i traje do 30. studenog 2014. godine.
Projekt sufinancira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.021.266,70 EUR-a. Područje provedbe projekta su četiri zaštićena područja – Park prirode Kopački rit, Park prirode Papuk i Regionalni park Mura-Drava u Hrvatskoj te Nacionalni park Dunav-Drava u Mađarskoj. Cilj projekta je osigurati model održivog gospodarskog razvoja i upravljanja prirodnim resursima duž regije Mura-Drava-Dunav uvođenjem novih eko turističkih proizvoda i prekograničnom suradnjom.

Park prirode Papuk će još u sklopu ovog projekta izgraditi stazu uz jezera na Jankovcu, dužine 350 metara, kako bi se omogućila pristupačnost jedinstvenosti prirode Jankovca osobama s posebnim potrebama. Staza će imati rampu za invalide za savladavanje visinske razlike između parkirališnog prostora i nasipa jezera, a predviđena su i tri proširenja staze u podeste na kojima će biti postavljene informacijske točke – tabla i tekst na Braillovom pismu.

Za planinare unutar ovog projekta odlučili smo ponovno uniformirati označavanje postojećih i novih staza, kako planinarskih, tako i biciklističkih i konjičkih te sve zajedno objediniti u jednom vodiču. Za potrebe planinarske infrastrukture predviđeno je i postavljanje panela sa planinarskim kartama i oznakama pojedinih postaja na Slavonskom planinarskom putu te izgradnja odmorišta/skloništa za planinare koji bi bio objekt veličine nešto manje od 12 m², a opremljen drvenim klupama i kaminom na drva. Unutar ovog projekta biti će 3 nove konjičke staze sa odmorištima za konje i jahače.