Park šuma Jankovac protekle subote bila je središte nezapamćenog spektakla. Balon Geopriče okupio je nekoliko stotina zainteresiranih posjetitelja i svojim prekrasnim prizorima iskupio se za sve mjesece iščekivanja njegove pojave na području Parka prirode Papuk. Nakon više od šest mjeseci, desetaka letova, obaranja rekorda i nastupa na dva međunarodna festivala balona, napokon je stigao u okrilje Park šume Jankovac i tako po prvi puta pozirao na domaćem terenu.
Nekoliko desetaka posjetitelja imalo je priliku sudjelovati u vezanom letu i tako sa sobom ponijeti najljepšu uspomenu na naše Geopriče. Oni koji nisu imali sreću osvojiti let na nagradnim igrama, bili su jednako oduševljeni promarajući tu impozantnu letjelicu kako krasi nebo iznad Jankovca.

Balon je nabavljen u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ i do sada je privukao najveći interes javnosti, a priča o njemu odjeknula je na sve strane i već se nestrpljivo iščekuje nova prilika za ovako veličanstvenu priredbu Balon kluba Zagreb. Balon Geopriče najveći je balon u njihovom „voznom parku“, a mi se usuđujemo reći i najljepši i najfotogeničniji.

Podsjećamo, projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt „Geopriče UNESCO geoparka“ obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja planira se izgradnja i opremanje Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka, rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac – Jankovac – Granica županije te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca.