Započela naplata ulaza na Jankovcu

Kako je ranije i najavljeno, Javna ustanova Park prirode Papuk započela je od 1.siječnja 2018.godine sa primjenom novog cjenika kojim se između ostalog uvodi i pojedinačna naplata ulaza na Jankovcu.

Podsjetimo, turistička ponuda Park šume Jankovac u proteklih 18 godina uvelike je obogaćena. Prije svega, potrebno je istaknuti Grofovu poučna stazu uz Planinarski dom, Jankovačka jezera i slap Skakavac s poučnim tablama koja je svojedobno dobila nagradu Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice kao najbolja u kategoriji originalne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske. Staza je kasnije u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom uz koju su postavljene i poučne ploče na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne. Uz navedenu infrastrukturu Javna ustanova je za najmlađe posjetitelje uredila i dječje igralište.

Uz brojna ulaganja koja su se ostvarila na Jankovcu proteklih godina, ali i sva buduća koja su planirana, ne krijući zadovoljstvo radom Parka, danas je na simboličan način prva ulaznica naplaćena Mirku Mališu, načelniku općine Čačinci na čijem području se i nalazi ovaj turistički biser Slavonije.

Do sada najveći ostvareni infrastrukturni projekt predstavlja objekt Eko-točka Jankovac. Posjetiteljima je tako stavljena na raspolaganje dvorana sa 40 mjesta za održavanje raznih prezentacija, konferencija I edukativnih programa. U objektu se nalazi suvenirnica i sanitarni čvorovi koje posjetiteji mogu besplatno koristiti, tako da Eko točka u potpunosti zadovoljava sve potrebe suvremenih turista. Uz uređenje platoa za prihvat vozila na Jankovcu, ove godine se u sklopu projekta Geopriče UNESCO geoparka očekuje i početak radova na rekonstrukciji ceste do samog Jankovca, ali i do granice sa Požeško – slavonskom županijom.