U Parku prirode Papuk održani 36. Papučki jaglaci

Brojni planinari, ali i drugi posjetitelji i ove godine su 36-ti put tradicionalno pohodili Park prirode Papuk kako bi pozdravili proljeće na planinarskoj manifestaciji Papučki jaglaci koju organizira Planinarsko društvo Sokolovac u suradnji sa Parkom prirode Papuk i općinom Velika.
Jedan od najposjećenijih planinarskih izleta privukao je više od 1500 planinara i izletnika iz cijele Hrvatske te goste iz Bosne i Hercegovine koji su unatoč kišnom I prohladnom vremenu uživali u ljepotama Papuka.
Izletnici su mogli birati između šest staza različite dužine i težine, a najposjećenija staza bila je Lapjak – Velički grad poznatija kao “Staza jaglaca”. Najduža i najizazovnija je bila neobilježena trasa do Jankovca, a vođena od strane naših čuvara prirode.
Kao i svake godine Park prirode Papuk imao je prodajni pult gdje su se mogli kupiti suveniri, brošure, karte.

Sve posjetitelje pozdravili su Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk, predsjednik udruge Slavonski planinari Otto Tosenberger, predsjednik HPD Sokolovac Predrag Livak, načelnik općine Velika Vlado Boban, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Izvor: pozega.eu ; planinarimo.info