Sportski događaji u Parku prirode Papuk

Proteklog vikenda na Papuku nije nedostajalo adrenalina i uzbudljivih sportskih događaja.
U subotu je održana sada već tradicionalna, VII. Papuk trek & trail utrka, najpopularnija treking utrka Slavonije u organizaciji Parka pirode Papuk, SRK Baraber extreme teama, Općine Velika i TZ Općine Velika. Navedenom utrkom završila je i ovogodišnja treking liga.

Utrka se odvijala u tri kategorije – Challenger, Active i Light. U Challenger kategoriji najbrži je bio Daniel Krstulović Opara s vremenom 2:42:27, dok je kod žena najbrža bila Jelena Brezak s vremenom 3:14:07. U Active kategoriji najbrži je bio Damir Kligl s vremenom 1:46:18, dok je kod žena od žena najbrža bila Vlasta Lončarić s vremenom 2:09:06. Light kategorija je bila najkraća utrka te je u njoj najbrži bio Antonio Arbanas s vremenom 0:45:20, dok je kod žena najbrža bila Laura Šoš s vremenom 0:57:48.
Ove godine je više od 550 trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovalo u utrci po obroncima Papuka.

U nedjelju je održana utrka IV. Papučki cener- sjećanje na 11 poginulih hrvatskih branitelja na Papuk u organizaciji JU Park prirode Papuk, Planinarskog društva Mališćak i Općine Velika.
Start utrke je bio ispred Posjetiteljskog centra Parka prirode Papuk u 10:30 sati dok je cilj utrke kod lokaliteta Anđina baraka, na cesti Velika – Jankovac. Utrka se trčala makadamskom cestom Velika-Jankovac, start je bio na 270 metara dok je cilj bio na 730 metara nadmorske visine. Ukupna duljina utrke je bila 10 kilometara.
Najuspješniji natjecatelj ove godine je Ivan Maletić i s vremenom 44 minute i 43 sekundi, dok je kod natjecateljica najuspješnija bila Vlasta Lončarić koja je stazu prešla za 53 minute i 55 sekundi
Na utrci je sudjelovalo 70 trkača.

FOTO ALBUM – Papuk Trek&Trail