Prvi sastanak projektnog tima projekta “Geopriče UNESCO geoparka” K.K. 06.1.2.01.0002

U utorak, 3. listopada 2017. godine, u prostorijama Eko točke Jankovac održan je sastanak projektnog tima projekta Geopriče UNESCO geoparka K.K. 06.1.2.01.
Na sastanku su nazočili predstavnici Parka prirode Papuk, te partneri projekta, predstavnici Županijske uprave za ceste Virovitičko – podravske županije.
Neke od tema sastanka o kojima su projektni partneri razgovarali bile su ključne odredbe ugovora o implementaciji projekta, planiranje projekta, izvještavanje o realizaciji projektnih aktivnosti, te eventualni rizici koji se mogu javiti tokom implementacije.
U sklopu projekta Geo priče UNESCO geoparka K.K. 06.1.2.01., vrijednog 90.090.587,54 kuna uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, predanog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. -2020., izgradit će se i opremit Geo-info centar u Voćinu; Opremiti prezentacijska dvorana i vanjske učionice i igraonice „Kuće Panonskog mora“ Centra za posjetitelje Velika; Uspostavit će se Adrenalinski park Duboka za djecu i odrasle s dva poligona; Obnovit će se i izgraditi vidikovci; Nabaviti posjetiteljski vlak/turistički autobus koji će povezivati Geo-info centra Voćin s Rupnicom i ostalim lokalitetima; Nabaviti 10 električnih i 10 brdskih bicikala i bicikala za iznajmljivanje. Također, u sklopu projekta odradit će se mnogobrojne edukacije i izgraditi županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije čime će Slatinski Drenovac, asfaltom biti povezan s biserom Slavonije i Papuka – Jankovcem.