PP PAPUK sudjelovao na 23. međunarodnom sajmu Viroexpo 2018

U Virovitici je održan 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji je ove godine posjetilo oko 27.800 posjetitelja, te je okupio izlagače iz 29 zemalja. Javna ustanova Park prirode Papuk drugi je puta nastupila na ovomu sajmu uz suradnju sa Općinom Čačinci i Planinarskim domom Jankovac.
Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je bila Vlada RH. Ostali pokrovitelji su bili: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su bili: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je bio Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je bila Republika Albanija, Županija partner je bila Sisačko-moslavačka županija, a Grad partner – Grad Zagreb.
Sajam se održavao od 23. do 25.veljače te je tijekom sva tri dana održavanja program bio upotpunjen raznim kulturno-zabavnim događanjima, kao i stručnim predavanjima za naše gospodarstvenike.
Ovogodišnji sajam Viroexpo 2018 otvorio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a u subotu ga je posjetio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je posjetio i naš štand.
PP Papuk posjetiteljima na sajmu je predstavio sve investicijske projekte koji su do sada realizirani kao i projekte koji će se realizirati u budućnosti od kojih je najvažniji svakako projekt Geo priče UNESCO geoparka vrijedan 90.090.587,54 kn.
Opći zaključak da je Viroexpo sajam po mjeri svih, sajam koji uistinu s pravom nosi naziv sajam s dušom, sajam koji otvara vrata, spaja prijateljstva, poslovne suradnje, spaja cijeli svijet na jednom mjestu.

Izvor: www.icv.hr , www. viroexpo.com.hr
Foto: Dragutin Frišli