Park prirode Papuk želi ući u ponudu njemačkog tour operatora ID Riva Tours

U Virovitičko – podravskoj županiji održan je sastanak između Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije koju je predvodila direktorica Martina Jakelić i predstavnika Parka na čelu s vršiteljem dužnosti ravnatelja Parka prirode Papuk, Alenom Jurencom i glavnom čuvaricom prirode Gordanom Kukić.

Na sastanku je konstatirano kako je suradnja između Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije i Parka prirode Papuk, od samoga osnutka Parka prirode, odlična, intenzivna i konstruktivna. Tijekom radnoga sastanka dogovoreni su oblici intenziviranja suradnje na području oblikovanja i razvoja niza novih proizvoda, sadržaja i njihovog plasmana na turističko tržište.

Osim toga, podcrtano je kao je u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije u tijeku izrada Operativnog plana razvoja turizma Virovitičko – podravske županije, a sljedeća, ujedno i najzahtjevnija radionica, u tom procesu bit će posvećena cjelini Papuka. U tom smislu Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije je s Parkom prirode Papuk dogovorila niz konkretnih koraka i radnji te uključivanja u proces izrade Operativnog plana svih dionika koji na području Parka prirode Papuk postoje ili obavljaju djelatnost koja ima turističkog potencijala.

U kontekstu zajedničkih promotivnih aktivnosti i nastupa na tržištu, Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije je s Parkom prirode Papuk dogovorila njihovo sudjelovanje na studijskom putovanju u Bavarsku gdje će se održati prezentacija turističke ponude Slavonije i istočne Hrvatske ali i ostvariti neposredni kontakt s velikim njemačkim tour operatorom ID Riva Tours, koji je najavio proširenje svoje ponude na njemačkom tržištu sa sadržajima istočne Hrvatske i mogućnostima o dolasku u Slavoniju čak milijun turista. To je uostalom sjajna prigoda našeg jedinog geoparka pod zaštitom UNESCO-a.

Osim toga, Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije je najavila kako će u posjetiteljskom centru na izletištu Jankovac uskoro službeno predstaviti svoj novi promotivni materijal pod nazivom “Destinacija s potpisom UNESCO-a”. Predstavnici Parka prirode Papuk informirali su predstavnike Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije o nizu opsežnih aktivnosti koje trenutno provode te najavili sadržaje i programe s kojma će uskoro započeti te su Turističku zajednicu Virovitičko – podravske županije pozvali na suradnju u realizaciji aktivnosti, odnosno ostvarivanja zajedničkog cilja – stvaranja kvalitetnih turističkih proizvoda. (www.vpz.hr, mj, Fotografije: Kristijan Toplak)