Park prirode Papuk sudjeluje na vodećem svjetskom sajmu turizma – ITB Berlin

Nakon sajmova u Ljubljani i Budimpešti, Park prirode Papuk nastvlja svoje izlaganje i u Berlinu.
Sajam ITB Berlin održava se od 06.03. do 10.03.2019. godine i vodeći je svjetski sajam turizma i samim time okuplja cijeli svijet na jednom mjestu. Mjesto je to gdje se susreću ponuda i potražnja iz svih područja turističkog lanca.

U proteklih 50 godina na sajmu je izlagalo više od 180 zemalja i 10 000 izlagača, a ostvareno je 7 milijardi eura ugovorenih poslova.

Izvrsna je to prilika za promociju projetka „Geopriče UNESCO geoperka“ cijelom svijetu, kao i prilika za otvaranje novih poslovnih pregovora i ostvarivanje novih suradnji.

Ravnatelj Parka prirode Papuk, Alen Jurenac, ovom prigodom izrazio je zadovoljstvo povodom prilike privlačenja inozemnih turista na naše područje, ali i optimizam u pogledu sklapanja novih poslovnih suradnji na međunarodnoj razini.

Podsjećamo, projekt „Geo priče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt „Geo priče UNESCO geoparka“ obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja planira se izgradnja i opremanje Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka, rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac – Jankovac – Granica županije te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca.