“Papuk – moj park“ predstavljen i ravnateljima škola sa područja Virovitičko-podravske županije

Nakon što je prije desetak dana ravnateljima osnovnih škola sa područja Požeško-slavonske predstavljen novi program u Parku prirode Papuk, isto je ovoga tjedna učinjeno i sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola sa područja Virovitičko-podravske županije. Projekt pod nazivom “Papuk – moj park” poseban je program namijenjen djeci sa šireg područja parka, odnosno učenicima sa područja Virovitičko – podravske i Požeško – slavonske županije, a sve s ciljem kako bi svako dijete po povoljnim uvjetima dobilo priliku upoznati Park prirode Papuk koji je sastavni dio njihova zavičaja. Riječ je o jednodnevnom izletu u Park šumu Jankovac koji se sastoji od kratke prezentacije i gledanja promotivnog filma o Parku u Eko točki Jankovac, obilaska Grofove staze uz pratnju stručnog vodiča te edukativne radionice na kraju.

– Analizom posjeta školskih grupa došli smo da saznanja da je broj školske djece s područja Virovitičko – podravske županije izuzetno nizak, točnije riječ je o svega 11% ukupnog broja školske djece koja u ovom trenutku posjećuju park. Novim projektom želimo naš park učiniti dostupnijim svim školarcima s područja Virovitičko – podravske županije, na čijem se teritoriju nalazi polovica zaštićenog područja, kako bi djeca dobila priliku upoznati njima najbliži park prirode – rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja Parka prirode Papuk.

Program “Papuk – moj park” predstavio je Goran Radonić, stručni voditelj Javne ustanove. Također važno je naglasiti da su provedbu programa podržali Požeška biskupija, Grad Virovitica i Virovitičko-podravske županija koji su ujedno i osnivači škola.

Predstavljanju djelovanja parka, mogućnostima posjeta te prezentaciji novog programa koji je u Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije po prvi predstavljen ravnateljima škola, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja je između ostalog istakla:

– Projekt “Papuk – moj park” zasigurno je hvale vrijedna inicijativa kojom bismo ljepote našeg zavičaja približili učenicima sa područja županije. Očekujem da će u narednom razdoblju škole prepoznati i podržati ovaj prijedlog kojim bi učenici prvo spoznali vrijednosti svojeg zavičaja.

IMG_9092 vpz1 vpz2