Održana 123. izvještajno-izborna skupština DVD-a Velika

Proteklog vikenda u Vatrogasnom domu u Velikoj održana je 123. redovita izvještajno-izborna godišnja Skupština DVD-a Velika koji inače broji ukupno 112 članova, a koji su u 2016. godini imali 45 vatrogasnih intervencija i 87 ostalih događanja.

Osim članova DVD-a Velika, na Skupštini su prisutni bili i načelnik općine Velika Vlado Boban sa svojim zamjenikom, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk Alen Jurenac, načelnik područnog ureda Uprave za spašavanje Požega Slavko Marinac, zatim Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine te brojni vatrogasci prijateljskih DVD-a.

– Nastavljamo suradnju s TZ Velike i udrugama na području naše općine kao napr. u organizaciji proslave Vincelova te manifestacije Najduži stol u Hrvata, i s KUD „Ivan Goran Kovačić“ pri manifestaciji Čuvajmo običaje zavičaja, s Moto klubom kod osiguranja moto kros utrka na Poljanicama, zatim veličke planinare pomažemo pri pohodu na Anđinu baraku i Veličkog cenera, s Udrugom dragovoljaca sudjelujemo u obilježavanju pada Vukovara paljenjem svijeća, zatim Boćarskom klubu smo pomogli u smještaju natjecatelja na turniru, osiguranje manifestacije Ljeto pod zvijezdama u organizaciji JU Park prirode Papuk na Starom gradu – rekla je u izvješću o radu tajnica DVD Velika Zorica Adžić.

Od vatrogasnih intervencija u 2016. godini, DVD Velika imalo je tri požara stambenog prostora, šest požara dimnjaka, jedanaest ispumpavanja vode, pet požara otvorenog prostora te 17 tehničkih intervencija u prometu.

Foto: Mateja Barukčić i Vanja Protić

Više na: www.034portal.hr i www.pozeska-kronika.hrdvd 2 dvd 3 dvd 4