Održan radni sastanak vodstva Javne ustanove s načelnikom Općine Velika

Iako sa službenim sjedištem u Voćinu, Uprava Javne ustanove Park prirode Papuk smještena je Ispostavi u Velikoj gdje Ustanova raspolaže vlastitim objektom u sklopu kojega se u narednom razdoblju planira urediti i Kuća Panonskog mora kao i tematski park. Osim ovih projekata planira se i izgradnja Adrenalinskog parka u dolini Dubočanke.

U Velikoj je tako održan radni sastanak vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Alena Jurenca i Vlade Bobana načelnika općine Velika, zajedno sa suradnicima Goranom Radonićem stručnim voditeljem Javne ustanove i Gordanom Kukić glavnom čuvaricom prirode, a razgovaralo se o mogućnostima unaprjeđivanja zajedničke suradnje na brojnim budućim projektima, izrade prostornog plana te skorašnjem otvorenju „Eko kampa Duboka“.

Uz nabrojane projekte, jedna od tema svakako je bila i rekonstrukcija ceste Velika – Jankovac – Slatinski Drenovac kojom bi se  budućnosti na kvalitetan način povezale dvije županije što bi zasigurno imalo pozitivne učinke na ubrzanje društveno-gospodarskog razvoja susjednih općina, ali i na cjelokupni razvoj turizma Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije što bi ojačalo njihov razvojni potencijal.