Djelatnici Parka sudjelovali u akciji prihrane divljači na Papuku

Na poticaj članova požeškog lovačkog društva „Jelen“ na području Zapadnog Papuku provedena je velika radna akcija lovaca i drugih prijatelja prirode s ciljem da se divljač sačuva u nepovoljnim vremenskim uvjetima kada su životinje u prirodi izložene hladnoće, te se nisu u mogućnosti prehraniti.
Ovom akcijom divljač je dobila toliko potrebnu hranu jer zbog snijega do nje nisu mogli nekoliko dana doći, a životinjama je otežano kretanje tim više što se na snijegu padanjem ledene kiše i zahlađenjem stvorio led. Uz to očišćeni su svi putovi dio hranilišta.
U akciji su sudjelovali lovci prijateljskih požeških društava „Šijak“, „Sokolovac“ i „Babja Gora“, zatim pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Požega i ispostave Pakrac, zatim djelatnici Parka prirode Papuk Miroslav Mesić i Ivan Loner, planinari i drugi ljubitelji prirode – kaže nam Boris Janić, predsjednik „Jelena“ i pokretač ove široke akcije, koji se svima zahvalio na odazivu i sudjelovanju.
Prije njihova dolaska u državno lovište Zapadni Papuk gdje su razvezli hranu za divljač u njihova hranilišta djelatnici požeške Uprave Hrvatskih šuma su očistili strojevima prilazne putove kroz lovne površine.
Terenskim vozilima izvezeno je šest tona kukuruza, 500 kilograma sijena i 200 kilograma soli, te raspoređeno u hranilišta.

Foto: portal Požega.eu