Četvrti sastanak partnera Interreg Danube GeoTour projekta održan u Češkoj od 25 – 27 rujna 2018

Češki geopark Železné hory ugostio je projektne partnere iz 8 država koji sudjeluju u Interreg Danube GeoTour projektu.

Prva dva dana partneri su raspravljali o razvoju pojedinih GeoProizvoda te o promocijskoj kampanji samog projekta u 2019. godini. Svi partneri su i prezentirali trenutno stanje petog radnog paketa – GeoInterpretacija kao i rezultate strategija za održivo upravlajnje pritiscima u turizmu. Sastanku su nazočili i predstavnici pridruženih starteških partnera u projektu: Carlos Neto de Carvalho iz portugalskog geoparka Naturtejo i Vesa Krökki iz finskog geoparka Rokua. Iz njihovih predavanja moglo se saznati o razvoju GeoProizvoda u njihovim geoparkovima, a Carlos je i prezentirao kako se geoparkovi predstavljaju na najvećem međunarodnom sajmu turizma – ITB u Berlinu gdje će se sljedeće godine predstaviti i projekt Danube GeoTour.
Zadnji dan organiziran je poludnevni izlet po geoparku Železné hory gdje su domaćini predstavili primjere najbolje prakse vezane za GeoInterpretaciju.

meeting

Glavni rezultat projekta bit će udruživanje u Dunavsku georutu (Danube GeoTour) koja će omogućiti jačanje veza između geoparkova te djelovati kao inovativan turistički proizvod s ciljem povećanja vidljivosti i turističke posjećenosti u geoparkovima. Razmjena iskustava, testiranje geoturističkih pilot proizvoda te primjena novih načina interpretacije povećat će angažman lokalnog stanovništva, upravljačkih kapaciteta geoparkova te smanjiti jaz između dunavskih geoparkova i ostalih razvijenijih europskih geoparkova.

Više informacija o projektu i domaćinima sastatanka možete pronaći na linku:
www.interreg-danube.eu/danube-geotour
http://www.geoparkzh.cz/