Biciklistička utrka Tour of Croatia prolazi kroz Park prirode Papuk

Četvrto izdanje međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia počinje u utorak 17.4.2018. prvom etapom koja se vozi od Osijeka do Koprivnice. Po prvi puta trasa će proći i kroz Park prirode Papuk (istočni dio Parka) i to od Kutjeva preko prijevoja Petrov vrh do Orahovice. Za one koji žele doći podržati bicikliste na vjerojatno najatraktivnijoj dionici prve etape, usponu na prijevoj Petrov vrh (613m) evo par servisnih informacija. Biciklisti bi trebali stići u Kutjevo oko 13 sati što znači da će cesta Kutjevo – Orahovica bit zatvorena za promet u 12 sati pa svi koji bi željeli biti na toj dionici moraju doći prije nego se cesta zatvori. Na Petrovom vrhu je i prvi brdski cilj ovogodišnjeg tour-a 2. kategorije pa će se tu odlučiti tko će biti prvi nositelj Zelene majice (boduju se prva tri plasirana biciklista).

Utrka će trajati šest dana, tj. vozit će se šest etapa od 17. do 22. travnja, a jedinstvena je po tome što prolazi najljepšim dijelovima Hrvatske promičući isovremeno biciklizam i prirodne ljepote. Na trasi dužoj od 1000 km biciklisti će proći kroz četiri nacionalna parka (NP plitvička jezera, NP Sjeverni Velebit, NP Paklenica i NP Krka) te sedam parkova prirode (PP Kopački rit, PP Papuk, PP Velebit, PP Biokovo, PP Učka, PP Žumberak-Samoborsko gorje te PP Medvednica).

Tour of Croatia – etape

Etapa 1 (17.04.2018.)
Osijek – Koprivnica
Osijek, PP Kopački rit, Našice, Kutjevo, PP Papuk, Koprivnica

Etapa 2 (18.04.2018.)
Karlovac – Zadar
Karlovac, Karlovačka županija, NP Plitvička jezera, PP Velebit, Zadarska županija, Zadar

Etapa 3 (19.04.2018.)
Trogir / Okrug – Makarska rivijera / PP Biokovo (Sv. Jure)
Trogir, Okrug, Splitsko-dalmatinska županija, NP Krka, Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, PP Biokovo (Sv.Jure)

Etapa 4 (20.04.2018.)
Starigrad (NP Paklenica) – Novi Vinodolski / Crikvenica
Starigrad, NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit, Senj, Novi Vinodolski, Primorsko-goranska županija, Crikvenica

Etapa 5 (21.04.2018.)
Rabac – Rijeka / Opatija / Poklon (PP Učka)
Rabac, Labin, Maslinica, Valamar, Kastav, Viškovo, Rijeka, Opatija, PP Učka (Poklon)

Etapa 6 (22.04.2018.)
Samobor – Zagreb
Samobor, PP Žumberak Samoborsko gorje, Zagrebačka županija, Sveta Nedelja, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, PP Medvednica, Zagreb

Karta i satnica