35. Papučki jaglaci – prvi proljetni izlet planinara i ljubitelja prirode na Papuku

Izmučeni zimskim sivilom, ne možemo dočekati proljeće i njegove ljupke vjesnike: jaglace, visibabe, ciklame i ostale radosti iz prirode koje zovu na prve proljetne šetnje. No, od  laganih šetnji, ima nešto bolje, atraktivnije i za tijelo i dušu zdravije – planinarenje!

Spremite stoga gojzerice, ruksake s nešto malo hrane i vode te krenite u osvajanje planinskih staza na 35. Papučkim jaglacima. Miris svježe zemlje i šumskog cvijeća uvijek je najljepši u ovo doba godine a neće biti naodmet ni uživanje u bistrim slapovima i razgledanje predivnih vidikovca.

Krenimo na Papuk – fascinantno gorje od skoro 1000 metara nadmorske visine u srcu slavonske ravnice. Stoljetne krošnje bukava i hrastova dočekat će vas u smirenoj tišini a kristalni brzaci i potoci će vas očarati u svojoj čistoći. Kad jednom otkrijete ljepote Papuka – posjetit ćete ga opet.

Sve informacije o izletu potražite kod gospodina Darka Majskog (Mob.: 098/1718-067, E-mail: dmajski@gmail.com), tajnika Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“ iz Požege, koje je organizator tradicionalne planinarske manifestacije 35. Papučki jaglaci na kojoj se tradicionalno s prvim danima proljeća gotovo dvije tisuće izletnika  okupljaju u Velikoj, planinari iz cijele Slavonije, Lijepe naše i susjednih zemalja. Izlet je namijenjen kako prosječnim planinarima tako i rekreativcima koji žele bolje upoznati sve ljepote kontinentalne Hrvatske. Napominjemo kako nije nužna vrhunska kondicija, u ovom izletu naime već gotovo četiri desetljeća uživaju mlađi i stariji planinari kao i djeca.

Potporu u organizaciji 35. „Papučkih jaglaca“ pružile su Javna ustanova Park prirode Papuk i Turistička zajednica Općine Velika.

INFORMACIJE O IZLETU 35. PAPUČKI JAGLACI

Kada: 26.03.2017. (nedjelja)
Gdje:Ispred Planinarskog doma „Lapjak“ u Velikoj

Planinarske rute:
1.      „Staza jaglaca – Vrh Lapjaka – Tauberove stijene – Velički grad“
2.      Planinarska kuća „Trišnjica“
3.      „Vrh Mališćak“
4.      „Izletište Jankovac“
5.      „Vrh Češljakovački Vis“ (najduža tura)

Staze su različite dužine i težine, te su kao takve prilagođene kako rekreativcima tako i iskusnim planinarima.

Više detalja o lokaciji:
Okupljanje starta ispred planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj od 8.00 sati – 9.00 sati, gdje će se nakon pozdravne riječi domaćina, krenuti na planinarsku rutu.
Svi sudionici ovog izleta imaju od strane organizatora  osigurano besplatno pecivo i čaj, a po povratku vas očekuje glazbeni program i veliki izbor hrane i pića po povoljnim cijenama.
Ne zaboravite: Obucite se sukladno vremenskim uvjetima i obavezno provjerite vremensku prognozu, obzirom na promjenjivo vrijeme prvih dana proljeća.

Put pod noge i dobro nam došli !

http://hotspots.net.hr